Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.
Previous

Propo TAB

Previous

TABLETE - Zgornje dihalne poti za Propo Steam

TABLETE - Spodnje dihalne poti za Propo Steam

Hiter pregled

Lower airways TAB


TABLETE - Spodnje dihalne poti za Propo Steam


Neto količina: 6 x 6 g. Niso primerne za uživanje!


Sestava ene tablete: 2,0 g propolisa, 2,0 g cvetnega prahu, 2,0 g čebeljega voska


Ena tableta je primerna za približno 120 ur uporabe.


Vstavite eno tableto v napravo Propo Steam. napravo uporabljajte v skladu z navodili.


Shranjujte v temnem, hladnem prostoru.


Hraniti izven dosega otrok.


 

Zaloga: Na zalogi

18,00 €

Opis izdelka

Koristi izhlapnine propolisa

Danes na zdravilni učinek propolisa prevečkrat pozabimo. Ta napol skrivnostna snov namreč deluje protivirusno, antibakterijsko, protivnetno, lajša bolečine in krepi imunski sistem.

Čebele propolis uporbljajo kot gradbeni material in dezinfekcijsko sredstvo ob vstopu vanj, ki čebeljo družino ščiti pred okužbami in boleznimi.

Obširen terapevtski potencial propolisa so poznali že naši predniki. Znanstvene raziskave so potrdile, da je ta mešanica smole, balzama, eteričnih olj, mineralov, encimov, voska, flavonoidov in flavona prav čudežnega pomena, saj ima izjemen protivirusni, antibakterijski in protiglivični učinek.

To smolnato substanco čebele nabirajo iz rastlinskih popkov, lubja dreves in drugih rastlin. Zbrano smolasto snov predelajo s pomočjo encimov, ki jih vsebuje njihova slina, pri tem pa jo obogatijo z aktivnimi sestavinami iz cvetnega prahu. Propolis čebele uporabljajo za gradbeni material, poleg tega pa ima ta snov na vhodu v panj tudi zaščitno vlogo, saj ščiti čebeljo skupnost pred različnimi okužbami in glivičnimi boleznimi.

Kaj vse je v propolisu, vedo le čebele, poznamo pa njegove zdravilne učinke.

Čeprav celotna struktura propolisa ni natančno znana, naj bi ta čudežna zmes vsebovala približno 50 odstotkov smole, 30 odstotkov eteričnih olj in približno pet odstotkov cvetnega prahu. Poleg tega vsebuje veliko beljakovin, v manjših količinah pa tudi vitamine (7 vitaminov, v večini B skupine, ki se nahajajo v cvetnem prahu), minerale (železo, cink, baker, mangan) in mikroelemente, kot so na primer kalcij, kalij in natrij.

Farmakološko najpomembnejše sestavine propolisa predstavljajo flavonoidi (flavon, flavonol in flavanon), različni fenoli in aromati, ki so odgovorni za njegovo biološko aktivnost.

Propolis je učinkovit pri zdravljenju akutnih in kroničnih vnetij ter izboljševanju različnih akutnih stanj.

Številne preiskave so pokazale, da je uporaba propolisa in njegovih sestavin izredno pomembna pri zdravljenju številnih bolezni, ki nastanejo kot posledica stresa in strupenih vplivov okolja, ki oslabijo imunski sistem. Propolis ima namreč izjemno širok spekter pozitivnih učinkov – deluje namreč antibakterijsko, protivirusno, protivnetno, anestetično, učinkovito ščiti pred nastankom glivičnih okužb in spodbuja delovanje imunskega sistema. Znano je, da preprečuje rast mikrobov, zavira osteogenetske procese, stimulira delovanje nekaterih encimov in obnavlja tkivo.

Propolis na sluznici

Ker propolis krepi imunski sistem, ga pogosto uporabljamo za blaženje vnetij sluznice ustne votline, dlesni, zgornjih in spodnjih dihalnih poti. Zaradi protibakterijskega učinka ga v kombinaciji z antibiotiki uporabljamo pri zdravljenju bakterijskih okužb, poleg tega pa je delovanje propolisa blagodejno, saj ne povzroča upada odpornosti in ne poškoduje črevesne flore.

Propolis je pravzaprav naravni antibiotik.

 

Koristi izhlapnine čebeljega voska

 

Čebelji vosek imenujemo snov, ki jo izdelujejo čebele delavke v voskovnih žlezah. Vosek je rumene do rumenorjave barve, ima prijeten vonj, ki spominja na med. Vsebuje prefinjena hlapljiva eterična olja cvetlic katere so čebele obiskovale pri svoji paši. Izhlapnina voska deluje blagodejno na dihala jim izboljšuje  prožnost in funkcionalnost.

Koristi izhlanine cvetnega prahu

Zrnca cvetnega prahu ali peloda se tvorijo v prašnicah višjih rastlin. Namenjena so spolnemu razmnoževanju rastlin in so nosilec moških spolnih celic. Pelod je proteinsko najbogatejši del rastline.
Kako čebela nabira cvetni prah?
• Telo čebele je prekrito z drobnimi dlačicami, na katere se ob obisku na cvetju ujame cvetni prah. Čebele obiskujejo cvetje predvsem z nameno, da naberejo nektar do katerega pa ne morejo, ne da bi se podrgnile ob prašnike in se tako potresle s pelodom. 
• S pomočjo nog in ščetic na njih čebela očisti s telesa nabrani pelod ga navlaži s slino in medičino ter ga nato s sprednjimi nogami preloži na zadnje, kjer se nahaja posebno mesto za zbiranje peloda, ki se imenuje košek. 
• Ko se čebela vrne v panj, najde primerno celico satja in vanjo z zadnjih nog postrga cvetni prah. 
• Panjske čebele ga navlažijo s slino, stlačijo na dno celice in ga prekrijejo s tanko plastjo medu, s čemer preprečijo kvarjenje.
• Pelod čebele potrebujejo za hranjenje svojih ličink, ki z njim dobijo vse pomembne sestavine za rast in razvoj, nujno potreben pa je tudi za izločanje voska.Sestava cvetnega prahu
Sestavine cvetnega prahu so odvisne od rastline, na kateri ga čebele nabirajo.
• V njem najdemo vse za človeka življenjsko pomembne (esencialne) aminokisline (arginin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, metionin...), 
• razne maščobne kisline, ki jih človeški organizem ne more sintetizirati in 
• vitamine: skupine B, C, D, E in K ter provitamin A. 
• Pomembni sestavni del so tudi inhibini, ki zavirajo razvoj nekater

Izhapnina cvetnega prahu je aromatična in blagodejno vpliva na dihalne poti.

Morda vas bo zanimalo tudi